Trenér Lidický jde s partou bojovníků na Liberec

Po roce junioři Rytířů opět vstupují do čtvrtfinále play off. Tentokrát je v něm jejich soupeřem Liberec. První dvě utkání hrají na svém stadionu dnes a zítra. Trenér Jindřich Lidický sdělil Vašemu Kladnu vyhlídky svého týmu.

Než jste se do play off dostali, museli jste v nadstavbové skupině se svými soupeři sehrát deset utkání. Jak jste s vystoupením svých svěřenců spokojený?
Jsem velice spokojený. Kluci o postupu do play off rozhodli již po pěti zápasech. V té další části pod dojmem jistoty trochu jejich výkony opadly. Až v poslední zápase doma se Slavií zase zabrali, protože nám vítězství dávalo naději, že nepůjdeme na silnou Plzeň. Přáli jsme si Mladou Boleslav, ale nakonec jdeme na Liberec. 

Jaký je Liberec soupeř?
Nepříjemný. Navíc za ně hrají dva kluci z Kladna, Hrabík a Janele, což bereme jako malou satisfakci... 

Začínáte dvakrát doma. Je to velká výhoda?
V téhle soutěži je to jedno. Nevíte, co se může stát. Podívejte se na naše áčko. Dvakrát vyhrálo v Českých Budějovicích, a přitom domácí led měl být pro Motor výhoda... Vůbec to nebereme jako výhodu. Rozhodne momentální forma.  

Porovnejte váš tým s loňským...
Prakticky je stejný. Stále stojí a padá s několika hráči. My nemáme mančaft, jako kluby, které disponují v juniorech čtyřmi výbornými vyrovnanými pětkami. Kladno má jeden a půl lajny. Ostatní jsou nezměrní bojovníci. Ale také cenní!

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí