Rytíři nezvládli počtvrté za sebou porazit Motor

Kladenští hokejisté prohráli s Českými Budějovicemi 2:4 (1:0,1:3,0:1) a série se tak přesouvá na jih České republiky.

I v dnešním utkání nastoupil Jaromír Jágr na pár vteřin na pozici obránce. V úvodu zápasu zranili hosté domácího Tomáše Redlicha a inkasovali za to trest do konce utkání. Motor i nadále pokračoval v agresivní hře. Tu ale dokázal potrestat Daniel Kružík, který krásnou střelou poslal Kladno do vedení. Hosté do konce třetiny odpověď na gól nenašli.

Na začátku druhého dějství byli aktivnější hosté, kteří díky přesilové hře dokázali stav vyrovnat. Domácí rovněž využili přesilovou hru, ale radost z vedení jim dlouho nevydržela. Motor dokázal otočit skóre, když dvakrát za sebou překonal Cikánka.

Do poslední dvacetiminutovky vešli lépe hosté, když Václav Nedorost zvýšil náskok Motoru. Domácí se nevzdali a bojovali dál. Ke konci utkání zkusili Rytíři hru bez brankáře, ale bohužel bez zakončení.

Páté utkání play off odehrají Rytíři v úterý 20. března na ledě Českých Budějovicích od 17.30 h.

Branky a nahrávky: 9. A. Kružík (L. Svedlund), 35. J. Strnad (P. Štindl, R. Přikryl) – 22. V. Nedorost (Z. Čáp, L. Rob), 38. M. Čermák (P. Vampola, Z. Čáp), 39. M. Čerman (V. Jonák, L. Rob), 43. V. Nedorost (R. Vráblík)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Štich, Jágr, Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák, Matula – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Hořava, Machač, Zikmund – Strnad, Přikryl, Pekr.

HC Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák, Novák, Fillman, Vráblík, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Novák – Květoň, Vlček, Nejezchleb.

Diváci: 4950

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí