Ladislav Zikmund: Teď bude každý zápas důležitý!

Sice nedává žádné rozhodující góly, ale během baráže podává vynikající výkony a jeho černá práce na ledě je nenahraditelná. Bojovník Ladislav Zikmund chce s Rytíři urvat extraligu a uvědomuje si, že konečná fáze sezony jde do svého finále. V rozhovoru pro Vaše Kladno se o baráži podrobněji rozpovídal.

Jaká vládne po výhře nad Jihlavou nálada?
Je to super. Myslím, že jsme celý zápas hráli dobře. Bylo to lepší, než hrát u nich, protože nám víc vyhovovalo užší kluziště a s tím možná měla Dukla problémy. Hlavně je ale důležitá výhra, protože se v tabulce stále držíme v závěsu za ostatními týmy.

V zápase jste mohli vést 2:0, jenže Roman Přikryl nedokázal kotouč usměrnit do prakticky prázdné brány. Hned z protiútoku padla branka na 1:1. Co jste zažívali po tomto okamžiku?
Jsem rád, že na nás nepadla nějaká nervozita kvůli tomu. Pokračovali jsme v naší hře, ale škoda, že jsme ten gól nedali, protože bychom tím možná soupeře zlomili a mohlo to být klidnější. Pak jsme museli bojovat o výsledek.

Zápas s Jihlavou doma byl úplně jiný než ten, který jste sehráli jako úvodní barážový. Je to tím, že už jste si zvykli na tempo této soutěžní fáze?
Přesně tak. I do toho prvního zápasu v Jihlavě jsme šli naplno, ale byly tam znát větší zkušenosti soupeře z extraligy. Každým zápasem je to ale z našeho pohledu lepší a lepší.

Vaše hra se oproti základní části ohromně zvedla. Čím si to vysvětlujete?
Ono je to o tom, že výkony postupem sezony gradují. Jsme rádi za to, že podáváme teď takové výkony. A jsou určitě lepší než na začátku sezony. 

Jak moc je baráž náročná? A jakou má úroveň?
Je na opravdu vysoké úrovni. Když to třeba srovnám se slovenskou extraligou, tak je tohle těžší. I když, záleží na jednotlivých zápasech. Asi se to nedá úplně jednoznačně říct.

Teď vás čekají dva těžké zápasy venku. Budou rozhodovat o konečném umístění v baráži?
Nebojím se říct, že do konce baráže bude každý zápas důležitý. My se musíme pokusit vyhrát všechno, co jen půjde. Ideálně každý zápas.

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí