Kladno už dostalo Jihlavu za sebe

Hokejoví Rytíři zvítězili v Jihlavě 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)  a v tabulce jim patří druhé místo za Karlovými Vary. Extraligové týmy Dukla s Vervou jsou až za nimi!

Útočník Kubík hraje zřejmě v životní formě. Podobně jako v Litvínově i v Jihlavě všem ujel a s přehledem zavěsil. Jestliže na severu Čech šlo o vítězný gól, na Vysočině skóre otevřel. Parádní zadovkou mu mezi třemi protihráči nahrál Tůma. Ten sám pak v třetí třetině využil přesnou Hořavovu nahrávku při přesilovce. 

Superlativy lze v baráži označit výkon gólmana Cikánka. Dukla jen těžko hledala recept, jak jej pokořit. Například za dvě třetiny nastřílela takřka o sto procent více puků na kladenskou bránu, než hosté na Škarka. Ani to nestačilo. Cikánek za sedm posledních třetin totiž pustil jeden gól! A Jihlava v posledních zápasech znegovala svoje dosavadní výkony v soutěži o extraligu. 

Kladenští se v pátek střetnou na svém ledě v tabulce se čtvrtým Litvínovem (18.00 h.), s kterým to v této fázi baráže vypadá ze všech týmů nejhůře.

Branky a nahrávky: 4. Kubík (Tůma), 42. D. Tůma (J. Kloz, M. Hořava)

HC Dukla Jihlava: Škarek (Kořenář) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Kajínek, Šidlík, D. Váňa, J. Zdráhal – Straka, Skořepa, Diviš (A) – Čachotský (C), R. Hubáček (A), Zeman – Rabbit, M. Hlinka, Anděl – D. Čermák, F. Seman, Rys.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Zelingr, Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, Matula – Kružík, T. Kaut, Redlich – Tůma (C), Kubík, Kloz – Zikmund, Machač (A), M. Hořava – Pekr, Přikryl, Strnad.

Jan Murárik

 

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí