Lukášův brejk: Kladno ztratilo s Kadaní, ale kontumačně získalo s Motorem!

Pátý s předposledním. Tak se měla situace před zápasem Kladno versus Kadaň, ve kterém byli papírovým favoritem Rytíři. Tohle museli ale potvrdit ještě na ledě. Bohužel, nestalo se tak. V tom zápase byla spousta chyb a Trhači je využili. Náplastí jsou však tři body z utkání s Motorem, který o ně kvůli své chybě přišel.

Kadaň přijela do Kladna bez pěti hráčů, kteří mohou být považováni za jedni z klíčových. Mezi nimi byl i nejlepší střelec Severočechů Lukáš Klíma (v této sezoně 11 gólů). Měla to být jednoznačná záležitost z pohledu Rytířů. Ti vedli, ale pak hosté průběh zaslouženě otočili. Několik chyb v obraně stálo kladenský tým „povinné body“. 

Stane se, stalo se. Takový sport někdy bývá a názory lidí, že to Kladno před vánočními svátky prodalo, to mi přijde směšné. To by bylo až moc okaté, ne? Kdo někdy dělal nějaký sport, ví, o čem je řeč.

Ale k příjemnějšímu tématu. Tím jsou tři body pro Kladno – „tři body za prohru s Motorem“. České Budějovice totiž přišly o dvě výhry (jedna z nich byla právě proti Kladnu), a to za administrativní chybu v soupisce. Pravidla soutěže totiž nařizují, že do zápasů musí naskočit alespoň dva junioři, tedy dva hráči pod dvacet let. Je to hlavně z toho důvodu, aby mladí hokejisté dostávali prostor v seniorských kategoriích a šli tak výkonnostně nahoru. Jihočeši ale hráli pouze s mladíkem Martinem Beránkem a jinak měli všechny hráče starší dvaceti let. Proto je to stálo již zmíněných šest bodů za výhru nad Kladnem a Ústím nad Labem. V konečném účtování to znamená, že Motor sestoupil z první příčky na druhou a Kladno se posunulo na třetí místo.

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí