Efektivitu ovládli rytíři, Zubr byl "lepší" na trestné lavici

První ze série čtvrtfinálových zápasů play off zvládli hokejoví rytíři s Přerovem takřka ve všech směrech. Vyhráli 4:2 a pokud dnes v odvetě (16.00) plusovou statistiku napodobí, na Moravu pojedou s náskokem dvou výher. Série se hraje na čtyři vítězná utkání. Ovšem už od začátku ji doprovází kontroverzní transparent v sektoru hostů. 

Jen ve střelách, které trefily bránu, vyhráli domácí nad hosty poměrem 41:23, z toho jenom v první třetině bylo skóre  vyrovnané (11:11). Když se k těmto číslům přičtou střely mimo klece, opět je v plusu Kladno 52:37. Někdo může namítnout, že zubři byli procentuálně efektivnější, ovšem přesná střelba trápí kladenské hokejisty prakticky celou sezonu, takže domácí fanoušci můžou být vděční gólmanu Cikánkovi, že k výhře pomohl skvělým výkonem. 

Přerovští zato rytíře hravě porazili v počtu trestných minut 18:10, z nichž měli "výživnou druhou třetinu, v níž nasbírali deset trestných minut proti šesti kladenským. Kladno mělo procentuálně úspěšnější vhazování (56:44) i počet zablokovaných střel 16:8. V kanadském bodování měli hosté nejlepšího Doležala s jedním gólem a jednou nahrávkou, Kladenští měli dvoubodové hned tři hráče, Plekance, Jelínka a Říhu. 

Kaňkou na utkání byl zásah policejní složky v sektoru hostů a kromě vyřešených potyček si policisté ale nedají za rámeček nevyřešený transparent s nápisem Adolfovi pacholci, který evokuje dobu válečného nacismu. 

-red-

prepacholci

Přerov se chlubí Adolfovými pacholky...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí