Liberec stál pro orly příliš vysoko

Kladenští orli podlehli ve volejbalovém semifinále play off v Liberci Dukle 0:3 (22:25, 23:25, 10:25).

Dva sety byl boj na libereckém hřišti vyrovnaný. Domácí projevili v jejich koncovkách více volejbalového umu. Ovšem v třetí sadě hosty přehráli až senzačním rozdílem... Kladenští si v téhle sezoně ve dvou předešlých zápasech s Duklou vždy poradili. Čekalo se tedy, že když už na severu Čech nevyhrají, vybojují set či dva. Ale že prohrají o patnáct bodů, to je pro kladenské fanoušky šok. O tolik Liberečtí přeci jen lepší nejsou. 

"První dva sety jsme pokazili podle mne proto, že jsme neměli hlavy nastavené na semifinále play off. Hráči se neuvědomili, že semifinále je válka, sportovní válka. Že když pokazíte balon, musíte ten další vybojovat. Přestali jsme hrát i jako celek. Liberec k tomu, aby nás porazil, žádné zvláštní úsilí tentokrát vyvinout nemusel. Teď se ukáže, jestli jsme sra.ky, nebo silný tým. Jestli jsme to druhé, tak příště, třetí zápas v pořadí, v Liberci vyhrajeme. V sobotu doma vyhrát musíme," poznamenal trenér Kladna Milan Fortuník.

Kladenští orli v druhém zápase Liberec v sobotu představí domácímu publiku. V druhém dnešním semifinále porazily České Budějovice tým Ostravy a ujaly se, stejně jako Liberec, vedení v sérii 1:0. 

Základní sestava orlů: Vemič, Zajíček, Habr, Hýský, Sobotka, Baranov, libero Moník.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí