Sezona mladších orlů byla úspěšná

Kladenští orli v mladším žákovském podání udělali v uplynulé sezoně velký výkonnostní skok. Kladenskému volejbalu v nich pod vedením Kateřiny Svobodové roste nadějná generace. 

V krajském šestkovém poháru získali stříbro, bronz a čtvrté místo v krajském poháru čtyřek a několik předních umístění v modrém volejbalu (družstva hrají tři na tři na půlce klasického hřiště). "Výkonnostně udělali kluci obrovský kus práce. V září jsme byli šestkovým volejbalem takřka netknutí. Na konci sezony jsme hráli na dva, nebo i na jednoho nahrávače podle potřeby a standardně jsme přebíhali jako dospělí," říká trenérka Kateřina Svobodová. 

Kádr se dařilo udržet až na jedinou výjimku bez zranění. Družstvo tvořili tři hráči ročníku 2006, dva 2007 a tři 2008, tedy tým neskutečně mladý. A jak se s tak pestrým celkem pracovalo? "Krásně, protože je v tomto věku nemusíte k ničemu nutit. Mají v sobě přirozenou soutěživost, touhu po vítězství a schopnost nasávat nové informace. Vlastně jediný těžký úkol pro trenéra je přesvědčit je o tom, že je pro ně do budoucna důležité důsledně pracovat na správné technice," míní trenérka. Ta má základní šestku pro novou sezonu již pod smlouvami, v jednání jsou hostování. Cílem je mimo jiné postoupit na mistrovství republiky mladších žáků.

-red-

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí