Trenér Fortuník: Sháníme možnost jít večer na testy a ráno dostat výsledky

Trenéra Kladenských orlů Milana Fortuníka opětovný start volejbalové extraligy podle jeho slov těší, ovšem znamená i mnoho starostí s negativními testy na covid-19.

Volejbalový svaz zveřejnil dlouhý seznam povinností, které organizátor utkání musí splnit. Zásadní podmínkou je účast osob s negativním koronavirovým testem ne starším než čtyřicet osm hodin. S ním se dají odehrát dva zápasy za sebou. Zvládnete testování ekonomicky?
Naši partneři se od nás neodvrátili, ale bez starostí v tomto směru nejsme. Na zítřejší zápas jsme si zajistili, že bychom měli dostat výsledky téměř okamžitě. Ale to se nám povedlo jednorázově. Sháníme někoho, kdo dokáže zajistit ideálně testy večer před zápasem a výsledky dodat nejpozději druhý den ráno. Potom je otázka, kolik hráčů bude zdravých nejen co se covidu týče, ale také například, kolik jich bude na marodce kvůli svalovým zraněním.

Extraliga startuje výjimečně jen sobotními zápasy. Poté už by měla následovat kola v nalosovaném pořadí a před nimi dohrávky neuskutečněných duelů. Zvládli byste připravit případné nedělní utkání v Kladenské sportovní hale?
Nezvládli. Takhle rychle bychom to organizačně nedali. I proto jsme se vzájemně mezi kuby domluvili, že nyní sehrajeme jen jedno kolo. Na extraligu se moc těšíme.

Padly mezi kluby i jiné návrhy než hrát v pátek a hned v sobotu?
Byly návrhy hrát ve středu a ve čtvrtek. Návrh ale podpořila menšina.

Co se stane, když se pozitivní test ukáže u většiny hráčů týmu, anebo jen u těch klíčových?
Když to bude většina, tak se zápas odloží, když covidem onemocní větší množství klíčových hráčů, tak se kluby rovněž souhlasí s odkladem. Umístím-li dva tři hráče do karantény a se zbylým mančaftem budu moct hrát, tak zápas odkládat nechci. Ovšem když nebudou moct nastoupit třeba oba nahrávači a s nimi účko, pak nemá cenu hrát…

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí