Kladno se v souboji s Karlovarskem pokusí o zázrak

Karlovarsko už ve volejbalovém play off s Kladnem prohrálo. Tehdy Středočeši zažívali sezony snů. V současnosti patří k průměru extraligy, Karlovarsko k největším favoritům na zisk titulu. Dnes v Karlových Varech (18.00 hod.) se oba týmy poprvé střetnou ve čtvrtfinále.

„Venku to Kladno bude mít těžké. Vary jsou sportovně někde jinde. Doma jim to mohou orli hodně znepříjemnit. Viděl jsem poslední zápasy Kladna a musím přiznat, že výkonnostně šlo nahoru. Proč by se nemohl přihodit sportovní zázrak? Kvalita je sice na straně Karlovarska, ale připomínám, že jsme je před lety jako favorita v play off u nich porazili,“ připomíná Petr Klár, bývalý asistent u kladenského mužstva.
„Každý slabší soupeř proti nám může být nebezpečný v tom, že ho podceníme. Ale doufám, že tohle se z naší strany nestane. A další věc je, že pokud budeme hrát na Kladně, tak oni budou kopat do servisu, budou hrát na stoprocentní riziko a může se jim povést pár balonů. Můžou jít do těch zápasů s tím, že nemají co ztratit, jenže my jdeme z pozice, že musíme vyhrát, nic jiného nikdo nebere. Pokud je nepodceníme a každý z nás si odehraje na své pozici to, co má, myslím, že s tím nebude větší problém a postoupíme přes Kladno dál,“ uvedl před dnešním duelem Lukáš Ticháček, kapitán Karlovarska.
Jak dříve řekl trenér orlů Milan Fortuník, do Karlových Varů je to blíž než do Českých Budějovic, s kterými mělo Kladno původně hrát, a to je prý jediná výhoda při změně jména soupeře. Ostatní je o velkém překvapení, které není nemožné. Zápas můžete sledovat v přímém přesnosu na webové adrese http://cvf-web.dataproject.com.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí