Orli „přiletí“ ze Zlína s třemi body a pak hurá do Moskevské

První extraligový zápas sezony a hned za tři body. Kladenští orli je získali za dnešní výhru ve Zlíně 3:1 (25:22, 25:18, 24:26, 25:27). 

Kladno se poměrně v klidu dostalo do vedení o dva sety. Pak domácí prostřídali a než si orli zvykli na jiné tváře zpoza sítě, ztratili set. Když už to vypadalo, že Zlín urve i druhou sadu, trenér Fortuník také sáhl po střídání a orli se štěstím dotáhli zápas do tříbodového vítězství.
„Ve třetí sadě začal soupeř méně chybovat a my se vylekali (usmívá se). Naštěstí domácí našich chyb využít nedokázali a utkání se nedostalo do pátého setu. Na to, že jsme hráli první zápas, tak jsme za tři body vděční,“ uvedl pro Vaše Kladno kouč Milan Fortuník.
Kladenské orly čeká v sobotu pohárové utkání ve „stísněné“ hale v Dobřichovicích. Aby si na neobvyklé rozměry alespoň trochu zvykli, budou v pátek trénovat v tělocvičně 5. základní školy Moskevská.

Sestava orlů: van Solkema, Seppanen, Kyjanica, Platačs, Kraffer, Špulák, libero Kunc (střídali Hýský, Fortuník, Lohr a Hancock).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí