Jihostroj srazil orly z první příčky

Jihostroj České Budějovice vs. Kladenští orli 3:1 (25:23, 28:30, 26:24, 25:18). V šestém extraligovém kole viděla zaplněná jihočeská hala výborný výkon obou týmů.

Kladenští orli vykazovali v první sadě procentuálně větší účinnost v útoku, ale na výhru jim to nestačilo. „Rozhodl jeden dobře trefený servis. Ale my ještě neřekli poslední slovo!“ uvedl Jiří Kraffer, který sám měl úspěšnost útočení přes vynikajících 75 procent.
Ve druhé sadě hosté zpřesnili přihrávku a trenér domácích René Dvořák v oddechovém čase nabádal své svěřence k riskování. Set se dostal do nervydrásajícího závěru. V něm orli proměnili až čtvrtý setbol. Procentuálně byli kladenští hráči znovu úspěšnější na útoku a k tomu i na příjmu.
„Neřekl bych, že jsme lepší, jsme zatím šťastnější. Je to moc pěkný zápas na koukání. Kladno je těžký soupeř,“ konstatoval univerzál Michal Kriško poté, co jeho hosty udolal ve třetím setu.
Čtvrtý set byl již zcela v režii favorita duelu, který výhrou sesadil orli z první příčky tabulky. „Více než třetí sada mě mrzí ztráta té první. Ani s naším servisem nejsem spokojený,“ uvedl po zápase kladenský kouč Milan Fortuník. Orli se v dalším kole potkají v pátek 5. listopadu doma s Brnem (18.00 hod.). 
Sestava orlů: van Solkema, Kriško, Platačs, Kraffer, Kyjanica, Seppänen, libero Kunc (Lohr, Gottesman, Špulák, Hýský, Fortuník, Hancock).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí