Milan Fortuník: Dali jsme si nový cíl. Do play off bychom rádi šli z třetího místa

Zítra přivítají kladenští volejbalisté v extraligovém utkání hráče Zlína (18.00 hod.). Celek ze čtvrtého místa změří síly s mužstvem z poslední příčky. Trenér Kladenských orlů Milan Fortuník uvedl v rozhovoru pro Vaše Kladno aktuální rozpoložení svého týmu i novou výzvu.

Fanoušci očekávají výhru za tři body...
Přiznávám, že dostat po vánoční pauze zrovna poslední tým, je docela příjemné. Ale historicky se Zlínem hrajeme složité zápasy. Jsem proto obezřetný s předčasnými soudy.

Výhrou byste zároveň „pomstili“ Rytíře, kteří se Zlínem padli v úterý. Ať si to připouštíte nebo ne, hrajete za dva tábory..
Moc dobře víme, že bychom výhrou udělali radost nejen našim fanouškům (usmívá se). Pevně věřím, že se Kladno v hokejové extralize udrží, že prohra se Zlínem ještě nic vážného neznamená.

Před koncem roku jste vybojovali čtvrtou příčku. Podle předváděné hry a výkonů týmů v tabulce kolem Kladna, by nemělo být pro orly problém ji do jarního play off udržet. Nechcete ještě výš?
Otázkou je, jak na tom budeme zdravotně. Třeba v současné době jsme řešili potíže u tří hráčů. Do play off je ještě dlouhá doba, ale nebuďme při zdi. Ano, probírali jsme to s mužstvem a shodli jsme se, že se o třetí místo pokusíme, že si tuhle příčku můžeme dát jako nový cíl.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí