Trenér Fortuník: Od tragédie na Ukrajině se nejde oprostit. Chceme pomoct také dražbou dresů

Kladenští volejbalisté se dnes (17.00 hod.) před televizními kamerami představí ve šlágru předposledního kola základní části extraligy. Hostí totiž Karlovarsko!

Kladno neukončí základní část sezony horší než páté, nejlépe třetí. V posledním kole zajíždí tento týden do Příbrami. Vývoj tabulky ukazuje, kdo na Kladenské orli může vyjít ve čtvrtfinále play off. Z třetího místa to bude „derby“ s Odolenou Vodou, ze čtvrtého nebo pátého na ně vyjdou Příbram, nebo Lvi Praha.  
To je sportovní stránka dnešního duelu. Na té další je psán humanitární scénář. Utkání se odehraje také v duchu pomoci Ukrajině. Výtěžek z prodeje vstupenek či připínacích „placek“ jde na humanitu automaticky, stejně jako vybraná částka v korunách po dražbě speciálních hraných dresů. Přihazovat za jednotlivé dresy se začne okamžitě po skončení utkání.
„Pokračujeme v kladenské tradici humanitárních dražeb. Myslet dnes pouze na volejbal, to prostě nejde. Od tragédie na Ukrajině se nejde oprostit. Tým už mezi sebou vybral peníze pro Ukrajinu a chceme přispět také dražbou,“ říká trenér Milan Fortuník (na snímku s „plackou“).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí