Milan Fortuník: Mediální projevy lvů nesleduji, soustředím se na jejich hráče

Jeho svěřenci předvedli dva fantastické výkony ve dvou vítězných duelech čtvrtfinále play off. Dnes (18.00 hod.) v Kladenské sportovní hale mají Kladenští orli v utkání s pražskými Lvy postupový mečbol. Trenér Milan Fortuník se v rozhovoru pro Vaše Kladno ohlédl za pátečním střetnutím a zve fanoušky do ochozů.

Když se ohlédnete za páteční výhrou v Praze, co se vám hned vybaví?
Poprvé v sezoně jsme zápas zvládli bez taktických chyb. Celý zápas jsme hráli, co jsme hrát chtěli! Taktika a trpělivá hra vedla k úspěchu nad stále velmi silným soupeřem.

Myslíte i tu taktiku, kdy jste do základní sestavy nominoval mladíčka Čeketu, který byl jednou z hvězd utkání?
Takhle to nemyslím (usmívá se). Čeketa šel do základu místo zraněného Platačse. Mám na mysli taktiku vedení útoků či řešení nahrávek, bloků. Souhlasím, že Lukáš Čeketa zahrál výborný zápas, ale nebyl součástí taktiky.

S Pražany jste hráli pátý zápas sezony, dnes vás čeká šestý. I když odborníci tvrdili, že se nemáte jak vzájemně překvapit, tak v pátek to vypadalo, že soupeře ještě překvapit dokážete...
Nedokážu říct, jestli jsme z pohledu soupeře překvapili. Faktem je, že jsme se dokázali na jejich hru adaptovat. Nemyslím si, že jsme je překvapili něčím novým (usmívá se). V šestém utkání bude opět rozhodovat, jak hráči obou týmů dokážou plnit pokyny trenérů.

Po utkání působil projev Lvů nabubřele. Působili na vás tak při zápase?
Mediální projevy Lvů nesleduji, spíše se dívám, kdo z jejich hráčů je zrovna na hřišti. Podle toho měníme obranu. Vůbec nemám čas sledovat jejich chování.

Na co nalákáte fanoušky, aby zaplnili ochozy Kladenské sportovní haly?
Především na to, že to může být náš poslední domácí zápas v téhle sezoně. Když ho nezvládneme, může se klidně stát, že rozhodující utkání pak v Praze taky prohrajeme a je konec... Tak třeba by se s námi mohli přijít všichni rozloučit (směje se). Anebo s námi oslavit postup, či nám projevit přízeň, jako v pátek v Praze, kde nám moc pomohli dovést zápas do vítězství. Naši fanoušci jsou skvělí a těšíme se na ně!

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí