Milan Fortuník o bitvě o bronz a zkušeném kádru

Zítra nastoupí Kladenští orli k prvnímu utkání o třetí místo proti Příbrami (18.00 hod.).

Vraťme se stručně k vyřazení vašeho týmu v semifinále play off od Českých Budějovic.
V téhle sérii jsme podávali nevyrovnaný výkon. V zápasech jsme měli okamžiky, kdy jsme hráli výborně, ale vzápětí jsme se dokázali utápět v nepřesnostech a špatných řešení herních situací. Ne všichni naši kluci mají s takovými zápasy zkušenosti. České Budějovice jich mají v tomto směru mnohem víc. Dolehla na nás tíha okamžiku. Ovšem se sezonou jsem spokojený. Hrajeme po delší době o medaili a po základní části sezony jsme skončili druzí. Nepopírám, že v týmu po vyřazení zavládlo zklamání, ale to k tomu patří.

Co by pomohlo, abyste jednou semifinále zvládli?
Mít delší dobu stejný kádr a sbírat zkušenosti. To se nám zase nepodaří, protože opět hráči odcházejí za lepším. To je náš kladenský kolorit... Tým pro příští sezonu bude jiný. Bylo by krásné, kdybychom zase sahali po medailích.

Náš volejbalový expert Petr Klár zmínil na adresu univerzála Platačse, že kdyby na Kladně zůstal třeba ještě dvě sezony, byl pro orly větším přínosem než nyní...
Jsem stejného názoru. Jeho výkony můžou být ještě lepší a jednou se budeme moct chlubit, že u nás hrál (usmívá se).

Pojďme k zápasové současnosti. Jak je silná Příbram?
Věřím, že kluci hodí pro tuhle sérii semifinálové zklamání za hlavu a nahodí medailové motory. Věřím, že sérii na dva vítězné zápasy zvládnou i za velké podpory našich fanoušků.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí