Milan Fortuník o turnaji na domácí půdě a jménech pro áčko

Prezident klubu Kladno volejbal cz Milan Fortuník zažívá na konci aktuální sezony šťastné období. K jeho kompletní spokojenosti by mohli tento týden přispět mladí orli, kteří se v domácí hale střetnou o titul mistrů republiky.

Zítra začne na Kladně turnaj mladých volejbalistů o mistrovský titul. Jak vysoké jsou šance vašeho družstva? 
Jsme střízliví. Konkurence je velmi silná. Největšími favority jsou týmy z Prahy, Brna nebo Českých Budějovic. Ovšem ani my nejsme v kategorii outsider. Základ našeho týmu tvoří hráči, kteří v kategorii do šestnácti let s trenérkou Kateřinou Svobodovou už titul mají a vybojovali taky stříbrné medaile. Zkušeností s takovým turnajem mají dost. Na medaili určitě myslíme. Byla by skvělým doplněním našich klubových úspěchů v této sezoně. Muži získali bronz, ženy postoupily do druhé nejvyšší soutěže a děvčata vybojovala kvalifikace. Jako šéf klubu jsem s tímto výčtem velmi spokojený.

V týmu orlů se objeví člen áčka Jiří Donát, rovněž držitel extraligového bronzu. Může hrát v tomto turnaji rozdílovou roli?
Věřím, že takový nahrávač týmu pomůže. Nebude ale jediný na turnaji. Dost týmů takové hráče má. S ním by náš volejbal měl být uhlazený. Pomoc nám může i jeho sebevědomí. V národním týmu patří k oporám.

Jak moc je turnaj významný pro město Kladno?
Je velmi významný. Takto obsazený volejbalový turnaj jsme u nás ještě neměli. Dohlíží na něj Petr Vilt, člověk s velkými organizačními schopnostmi. Chceme dokázat, že jsme schopni zorganizovat velké akce. Bohužel, naše hala nevyhovuje významným mezinárodním turnajům...

Kdysi jste hořekoval nad nedostatkem trenérů mládeže. Vyřešili jste tento problém?
Trenérů je pořád málo a navíc bojujeme na Kladně s nedostatkem místa na trénování.

Kladenský volejbal táhne u fanoušků hlavně díky prvnímu týmu mužů. Už můžete zveřejnit jméno první posily pro novou sezonu?
Hráče podepsané máme, ale zveřejňovat jejich jména ještě v tuhle chvíli z různých důvodů, především s ohledem na ně a jejich manažery, nemůžeme.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí