Kladno vyplenilo Příbram

Volejbalové Kladno tvrdě potvrzuje pozici lídra extraligy. Na palubovce Příbrami, mužstva z poloviny tabulky, vyhrálo hladce 3:0 (25:15, 25:21, 25:18). 

Kladenští mají za sebou povedený týden, ve kterém odehráli tři zápasy a získali sedm bodů za dvě výhry a jednu porážku ve zkráceném pátém setu. V Příbrami pokračovali v plném koncentrovaném výkonu, což je před blížícím se účastí v Českém poháru potěšující. 

I když to podle výsledku nevypadá, ve středočeském derby domácí srdnatě bojovali a zvláště ve druhém setu to vypadalo, že by s lídrem tabulky mohli uhrát set. "Nám pomohlo, že jsme vždy při vyrovnaném poměru míčů v jednotlivých setech dokázali velmi kvalitně servírovat. Ať už to byla série bodů v podání van Haarlema nebo Křesťana, tak jsme domácím vzali vítr z plachet," říká kladenský trenér Milan Fortuník.

Část zápasu se Kladnu nedařilo bránění středem nebo krytí příbramského univerzála. I v těchto okamžicích ale Kladenští zabrali a několik jednobloků Zajíčka i Trojana nechali Příbramské v uctivém odstupu od koncovky setů.

"Potěšilo mě, že jsme se z krizových momentů dostali, i když hráči to i přes výbornou podporu publika neměli vůbec jednoduché," dodal kouč Kladna. Jeho tým se příští sobotu střetne doma s Ústím nad Labem a týden poté hraje Český pohár.

Sestava Kladna: van Haarlem, Hietanen, Trojan, Křesťan, Hýský, Zajíček, libero Sparidans - střídal Dillien. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí