Svěží Kladno vrátilo úder


Volejbalisté Kladna se do své haly navrátí příští neděli. Rozhodl o tom druhý finálový zápas, který nad Českými Budějovicemi vyhráli 3:2 (25:20, 20:25, 25:20, 16:25, 15:13). Stav série je 1:1 na zápasy. Ve středu a ve čtvrtek se pokračuje na palubovce Jihostroje. 

"Jsme svěžejší než soupeř," usmíval se po první sadě Jindřich Neumann, manažer kladenského klubu. Tu totiž Kladenští zvládli naprosto precizně. Oproti včerejšku, kdy prohráli až ve zkráceném pátém setu, také mnohem lépe přijímali servis. Druhou sadu ztratili jen kvůli špatné koncentraci a podstatným dílem sudího, který viděl, co sedm set diváků v hledišti marně hledalo na obrazovkách při opakovaných záběrech. Tři balony šly díky němu na konto Jihostroje. Tři míče, jež de facto o osudu druhého setu rozhodly. Ve třetím setu se do rukou Kladenských vrátila jistota a do hlav nejvyšší stav soustředění. Ve čtvrtém setu hosté zmobilizovali poslední zbytky sil a stejne jako včera Kladno, také oni dokázali prodloužit zápas do páté sady. V ní stálo štěstí tentokrát na straně týmu v bílomodrých dresech. 

"Tohle je obrovské vítězství vůle!" překřičel bouřící publikum Jindřich Neumann. "Viděl jsem moderní volejbal a několik hráčů na obou stranách, kteří by se uplatnili i ve volejbalově vyspělém zahraničí. Obě mužstva jsou si naprosto rovna. Rozhodne větší vůle a štěstí," upozornila volejbalová legenda mezi hráči Martin Lébl. "Viděl jsem dva napínavé, velmi nervózní zápasy. Ale pro mě je kladenský tým už dávno vítěz, i když nevyhrají titul. Už toho dokázali moc. Ale není ještě konec, mají na to, aby se na konci finále radovali z poháru pro vítěze," dodal primátor Milan Volf.

Zajímavostí je, že včera se na vstupném vybralo přes 60 000 a dnes kolem 40 000 Kč.

Sestava Kladna: Křesťan, Zajíček, Hietanen, Trojan, Hýský, van Haarlem, libero Sparidans (Lenc, Syrůček,Kozak, Dillien).

Jan Murárik

nedeledivaci

Dvě hodiny před zahájením zápasu stála před zamčenou halou fronta nedočkavců...

nedelemartin

Martin Lébl a Jindřich Neumann

nedeleprimator

Primátor Milan Volf a manažer Jindřich Neumann tlačí Kladno očima do vítězného konce


Počasí Kladno

Předpověď počasí