Hietanen: Kladno dělá volejbal dobře, ale já si od volejbalu chci odpočinout

Spolu s Křesťanem byli údernou silou vítěze Českého poháru a finalisty extraligy. Volejbalové Kladno v něm přichází o elitního hráče. Finský smečař Matti Hietanen (33) zamával na rozloučenou a odletěl domů uvažovat i nad koncem vrcholové kariéry.

Existuje reálná naděje, že vás ještě uvidíme hrát extraligu v kladenském dresu?
Než na to odpovím, tak musím přiznat, že jsem rád hrál za klub, jakým je Kladno. Ale už musíte vzít v potaz můj věk. Dospěl jsem do bodu, kdy se začínám rozhodovat, co budu dělat dál. Definitivně jsem se nerozhodl. Teď chci doma jen a jen odpočívat, nemyslet na volejbal.

S Kladnem jste v českých poměrech vyhrál národní pohár i základní část extraligy, ovšem ve finále play off jste neuspěli. Jste zklamaný?
Mrzí mě, že jsme sezonu nedotáhli do zlaté tečky, i to, že jsem týmu nemohl kvůli zranění stoprocentně pomoct. Myslím, že bychom České Budějovice donutili přijet k sedmému zápasu k nám do Kladna a v něm bychom měli velkou výhodu v domácím prostředí s výbornými fanoušky v zádech. Na druhou stranu jsme v kvalitě hry udělali v sezoně obrovský skok. Vždyť ještě v létě to vypadalo, že se nedokážeme ideálně sehrát, také jsme hned první kolo jasně prohráli. Ale pak se ukázalo, že máme mužstvo složené z opravdu velmi kvalitních hráčů a už jsme až na finále play off nikomu nedali šanci nás přehrát. Kladno dělá volejbal dobře a má šanci titul brzy získat. 

V kariéře jste působil v reprezentaci, hrál jste Ligu mistrů. Co ve volejbale nyní hledáte?
Především motivaci. 

Jan Murárik

hietanpovida

Matti trenéru Fortuníkovi oznámil, že si potřebuje od volejbalu odpočinout


Počasí Kladno

Předpověď počasí