Renaud Dillien. Belgičan s českou mentalitou pod kůží

Když už nastoupil, vynikal spolehlivým servisem. Ke své specializaci nahrávače se přes excelentního van Haarlema logicky příliš nedostával. V týmu oblíbený Renaud Dillien (24) po odjezdu do rodné Belgie zvažuje, jak dál se svojí kariérou naloží.

Když jste loni v létě s Kladnem podepsal smlouvu, těšil jste se, že budete v české extralize sbírat zkušenosti. Jak uplynulou sezonu hodnotíte v současné době?
Jsem spokojený, protože jsem oproti původním předpokladům odehrál dost zápasů, i když nejvíc na servisu. Byla to pro mě velká čest nastupovat vedle tak vynikajících spoluhráčů. 

Překvapilo vás, jakou Kladno mělo kvalitu?
Bylo neuvěřitelné sledovat, co na hřišti dokáže tým šesti lidí, na kterých sezona stála. Měli jsme velké štěstí na kvalitu hráčů i na to, že se nám vyhýbala až na výjimky vážná zranění. Ve finále play off už rozhodovaly malé detaily. 

Vzal jste si něco z herního projevu Daana van Haarlema?
Rád bych měl jeho zarputilost, vůli vyhrávat, jeho naštvanost, když mu něco nevyšlo, nebo když jsme třeba měli pocit křivdy. Ta jeho upřímná energie nás povzbuzovala, i když to na první pohled třeba vypadalo, že je na všechny kolem naštvaný. Z herního projevu pak jeho schopnost rychlé nahrávky a všestrannost. 

Kde vás uvidíme hrát příští sezonu?
Mám velkou chuť v Kladně zůstat, zamiloval jsem si to tady. Česká mentalita se mi dostala pod kůži, poznal jsem spousty skvělých přátel, výbornou českou kuchyni, krásnou Prahu. Lepší tým i mimo hřiště než Kladno jsem v životě nepoznal. Rád bych v Kladně pokračoval, nebo aspoň v české extralize. 

Jan Murárik

dilliensvolejbalovou

S volejbalovou partou se po sezoně Renaudovi loučilo těžko


Počasí Kladno

Předpověď počasí