Volejbalisté dnes zahájí sezonu. Bez Američana a reprezentantů

Sportovní perla Kladna, extraligový volejbalový tým Milana Fortuníka, dnes vstupuje do nové sezony. Finalista play off a vítěz Českého poháru v ní představí prakticky nový tým.

Přestože v přípravném období (soutěž začne v říjnu, pozn. red.) mají hráči tréninky plánované na dopoledne a v případě druhé fáze na brzké odpoledne, dnes se v Hale BIOS sejde tým i s vedením takřka v podvečer. 

„Je to kvůli tomu, aby kluci, kteří o víkendu hráli různě po republice volejbalové turnaje, nemuseli přehnaně spěchat a na sraz dorazili v klidu. Na programu máme spíše než ostrý trénink seznamování s nováčky a programem přípravy,“ říká kouč Milan Fortuník.

V šatně by se měli objevit nahrávač Fortuník, syn trenéra, který v kladenském klubu působil před deseti roky, účko Gromadowski, blokař Trojan, smečaři Hýský, Šulista, Lenc, Kozak, libero Moník, k nim se připojí zřejmě až pětice juniorů či hráčů B týmu. Reprezentační povinnosti do Kladna zatím nepustí Sobotku a Zajíčka, o týden později ohlásil přílet americký nahrávač West, v Benátkách nad Jizerou je na zkoušku Syrůček. „Nikoho další jsme zatím neangažovali, i když sítě na smečaře po Evropě rozhozené máme stále,“ doplnil Milan Fortuník s tím, že pokud se s někým klub dohodne, musí jít o hráče s vyšší kvalitou než je konkurence v týmu.

Kladenští od počátku přípravy začnou ladit fyzičku a nasadí škálu kompenzačních cvičení s kondičním trenérem Danem Červenkou. Postupně se do tréninků zapojí volejbalový míč. „První přípravný zápas nás čeká na přelomu srpna a září. Druhý víkend v září se zúčastníme turnaje v Hradci Králové. Víkend poté uspořádáme turnaj O pohár primátora města Kladna. Nový B tým povede Vláďa Bednář. Trénovat bude dvakrát týdně, z toho jednou s prvním mužstvem,“ dodal nejlepší trenér české extraligy sezony 2016/17.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí