Kladno na sílu Liberce zatím nestačilo

Liberečtí mají v sestavě extratřídu Štokra, kvalitu potvrdili Holubec s Kriškem a s bouřlivým publikem v zádech přehráli Kladno volejbal cz 3:1 (25:19, 20:25, 25:19, 25:20).

Převahu domácí ukázali již v první sadě. Druhou drželi Kladenští krok s Duklou především díky skvělým zákrokům Moníka i dobrým blokům. A když si West vzal míč na servis, dokázal položit nejen bod, ale rovnou i eso. Bod přímo z podání v pravý čas přidal také Šulista. V té době Kladno vedlo 22:19. V euforii z náskoku získala bod i trojice Hýský, Gromadowski, Zajíček v bloku. Dukle se totálně rozsypal taktický plán a set už ve svůj prospěch nezachránila. 

"Snažíme se zvednou jejich servis nahoru a zahustit to na prostředku. V dobrém volejbalu musíme dál pokračovat," uvedl o druhé přestávce Šulista. "Jakmile Kladnu trochu popustíme, tak nás trápí. Alfa a omega tohoto zápasu je servis," doplnil Štokr.

Ovšem obrana Libereckých v současné době nemá v extralize takřka konkurenci. K tomu se vrátily smeč i servis Štokrovi s Kriškem a opět Kladenští zažívali set, ve kterém tahali za kratší konec. Liberec měl v této sadě například o devět procent lepší útok. Štokr zaznamenal osmnáct bodů. 

Čtvrtá sada začala skvělým Sobotkovým servisem, a když se posléze k němu přidal na podání West, vedlo Kladno o tři body a liberecký trenér Nekola si musel vzít oddechový čas. Vedení Kladnu vydrželo až do dvacátého míče. Naděje hostů v té chvíli opět pohasínaly na Kriškově servisu. "Uspokojili jsme se, že hrajeme dobře," poznamenal kouč Fortuník. Liberec šel poprvé do vedení a pomalu ale jistě se blížil celkové výhře. 

Kladenští v dalším kole hostí v sobotu ČZU Praha (18.00 h.).

Sestava Kladna: Hýský, Šulista, Sobotka, Zajíček, Gromadowski, West - libero Moník, náhradníci Trojan, Kozak, Lenc.

Nejlepší z Kladna podle VK: Moník

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí