Kladno udolalo dosud neporažené Budějovice!

Do Kladna přijel zatím nejlepší tým letošního ročníku, České Budějovice. Šlágr 10. kola Uniqa volejbalové extraligy vyzněl lépe pro Kladno, když tým Milana Fortuníka zvítězil 3:1. Na zápas hraný ve vysokém tempu přišlo úžasných 700 diváků, kteří po celou dobu zápasu vytvářeli skvělou atmosféru. 

Začátek utkání byl divoký. Hosté si připsali tři body v řadě, načež Kladno odpovědělo stejným poměrem. Do prvního technického time (TT) poslal svůj tým s jednobodovým náskokem Sobotka. Oba týmy si nic nedarovaly a přetahovaly se o každý bod. Do druhého TT šli nakonec hosté s dvoubodovým vedení. Kladno začalo srážet především špatné podání, vinou kterého soupeři darovalo body zadarmo. Budějovice svůj první setbol nevyužily, jelikož Zajíček ze středu hřiště proměnil nahrávku od Westa. Druhý pokus zůstal taktéž nevyužit po dobrém podání Šulisty. Hosté nevyužili celkem šest setbolů a první sadu nakonec ovládlo Kladno poměrem 31:29.

V úvodu druhého setu vedli hosté 4:2, ale Kladno sérií šesti bodů strhlo vedení na svou stranu. Hosté se dokázali rychle zkoncentrovat a srovnat na 10:10. Tříbodové vedení zařídil West po parádním servisu (14:11). Do druhého TT šlo Kladno se čtyřbodovým vedením po smeči Gromadowského. Budějovičtí předvedli velký obrat a díky šesti bodům v řadě se dostali do vedení (21:20). Domácí v koncovce vypadli z tempa a set prohráli 20:25. 

Začátek třetího setu patřil Kladnu, které se hned dostalo do tříbodového vedení 4:1. Hosté se rychle dali dohromady a otočili na 7:5. O další obrat se postaral tým Milana Fortuníka, když Sobotka proměnil útok na 10:9. Do druhého TT šlo Kladno, díky proměněné smeči Gromadowského, s tříbodovým vedením. Nepříjemné podání zažíval Křesťan, na kterého pískalo domácí osazenstvo, jelikož mu neodpustilo přestup z Kladna. S koncem třetího setu začali hosté opět dotahovat. Po nepřesné smeči Halaby mělo Kladno dva setboly. Využít dokázalo až ten druhý po nepřesném podání Křesťana. 

Vyrovnanou hrou začal set čtvrtý. Oba celky se přetahovaly o každý bod. Na odskok dvou bodů se dostali první hosté (9:11). Do druhého TT šli s jednobodovým vedením Jihočeši, které vzápětí změnili v tříbodové. Náskok byl s koncem setu fuč a Kladno srovnalo na 21:21. Napětí v hale se v koncovce setu dalo krájet. Setboly se střídaly s mečboly a hala byla v naprostém transu. Úspěšnější byli nakonec domácí (32:30) a uštědřili Českým Budějovicím první porážku v sezoně.

Domácí: Hýský, Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski; libero Moník. Střídal: Lenc 

Hosté: Palgut, Michálek, Todua, Křesťan, Fila, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Mach, Kupilík, Halaba, Šotol

Vojtěch Voštinka

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí