Kladno odlétá do neznáma

Kladenští volejbalisté dnes po poledni letí směr Bukurešť a následně cestují do města Galati k odvetnému zápasu evropského poháru CEV s týmem Arcada. Ve středu večer (18.00 h.) budou obhajovat domácí výhru 3:2 a s ní postup do druhého kola. Průběžný stav zápasu lze sledovat na adrese www.cev.lu/livescore. Trenér Milan Fortuník s sebou bere virózou zasažený tým.

Kdo neletí?
Letíme všichni, složením týmu jsme v plné síle, ale vlastně bez síly... V sobotu proti Liberci kvůli tomu scházel Trojan, v neděli to dostihlo Hýského se Sobotkou, předtím měli tréninkovou absenci Zajíček s Westem. 

Máte nastudované prostředí, ve kterém se odveta uskuteční?
Halu mají větší než my a do hlediště se jim vejdou zhruba dva tisíce fanoušků. I když je jedna ze stěn haly prý prosklená, tak s tím se zřejmě vypořádáme líp než s cestou do Galati. Nevíme totiž, jak dlouho tam z Bukurešti autobusem, který zajistil rumunský klub, pojedeme. Někdo říká čtyři hodiny, někdo až sedm... Je možné, že nestihneme večerní trénink a dřív, tedy rozumně dřív, se do Bukurešti letět dnes nedá. 

Jsou "Rumuni" na podobné úrovni jako Liberec?
Liberec jsme měli porazit, měli jsme na to. Byla to skvělá příprava na Galati. Porážka mě štve. Chybějí nám v týmu větší emoce. Rumunský klub má ovšem trochu jiné kvality než Liberec. Má menší hráče vzrůstem, ale zase hrají hodně rychle. Řemeslně jsou výborní volejbalisté.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí