Kladno porazilo Ostravu jasně ve třech setech

Druhé Kladno přivítalo na své palubovce hosty z daleké Ostravy. Domácí bez větších problémů zápas ovládli a vyhráli 3:0 (19, 23, 16).

Zápas týmů s hornickou historií měl charitativní podtext. Snahou bylo vybrat co nejvíce peněz pro Dominika Kocifaje, který se narodil předčasně, špatně vidí, mluví a má obrnu. Výtěžek a dobrovolné příspěvky budou putovat na nový elektrický vozík. I touto cestou klub děkuje všem přispěvovatelům. 

Kladno mělo v posledních zápasech problémy se začátky setů, které pravidelně zaspávalo. Tomu se dnes domácí dokázali vyvarovat a vytvořit si tříbodový náskok. Ten Ostrava dokázala smazat, ale Kladenští opět odskočili po čtyřbodové sérii. Žádné zaváhání si tým Milana Fortuníka nedovolil a první set ovládl 25:19.

Středočeši byli aktivnější i ve druhém setu a po zásluze se ujali vedení o tři body. Ostrava se ani tentokrát nedala a snížila na 12:12. Průběh druhého setu byl podobný jako ten úvodní. Po snížení se opět Kladno dostalo do obrátek a vybojovalo si tříbodový náskok. Hosté se po skvělých podáních Balona dostali do vedení 23:22. Kladenští se ovšem semkli a Hýský ukončil set esem do levého růžku místní palubovky. 

Zkraje třetí sady se hosté dostali do dvoubodového vedení, které ale Kladno rychle stáhlo. S postupem času si Kladýnko náskok postupně navyšovalo až na osm bodů. Domácí třetí set jasně ovládli a připisují si tři body za výhru 3:0.

Domácí: Hýský, Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski; libero Moník. Střídali: Fortuník, Konečný, Blažek, Trojan.

Hosté: Janků, Kotas, Šmídl, Nugent, David, Biernat; libero Sobczak. Střídali: Balon, Bořuta.

- voš -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí