Kladno v Benátkách nezaváhalo

Kladenští volejbalisté si v roli hostů poradili s Benátkami nad Jizerou 3:1 (25:14, 20:25, 25:10, 25:18).

Z pohledu kladenského klubu šlo o zápas, ve kterém trenéři potřebovali vyzkoušet různé varianty sestavy. Začala klasická sestava bez nováčků Bouzy a Konečného, kteří se ovšem ještě v úvodní sadě do hry dostali. Konečný naskočil místo Gromadowského, Bouza střídal Hýského. 

V druhém setu se dostali na hřiště i další hráči z lavičky, a než si kladenská souhra sedla, zaskřípalo to a domácí se radovali z jeho zisku. "Žádný velký volejbal se v tu chvíli nehrál," konstatoval manažer týmu Jindřich Neumann. 

Další sety už bylo Kladno zpátky se svým volejbalem a prakticky nebylo co řešit. Bouza se ve svém prvním utkání po návratu do klubu rozehrál k solidnímu výkonu. "Předvedl výborné pole, slušný servis, dobrý příjem a velkou bojovnost. Slabší byl na blocích. Uhraje si, co od něj potřebujeme, kvůli čemuž jsme ho zavolali zpátky," dodal Jindřich Neumann. Kladno se v dalším extraligovém kole představí doma příští sobotu proti Zlínu (18.00 h.).

Sestava Kladna: West, Šulista, Gromadowski, Hýský, Sobotka, Zajíček - libero Moník (Konečný, Bouza, Trojan, Syrůček, Fortuník, Kozak, Blažek). 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí