Kladno promarnilo velkou šanci bodovat

Boj o udržení čela tabulky Kladno včera prohrálo. Domácí tým Jihostroj České Budějovice k jasnému vítězství 3:0 na sety prakticky pouze využil školáckých chyb hostů. 

Jindřich Neumann, manažer klubu: "První set jsme vyloženě promarnili. Měli jsme na to získat ho pro sebe. Druhý set jsme domácím darovali, protože jsme od našeho desátého bodu nebyli schopní dát jediný pořádný servis. Třetí set byl odrazem prvního. Jim se zranil střeďák, vedli jsme, ale nedokázali jsme sadu dotáhnout do konce. Před play off už nechci kritizovat jednotlivé hráče, kritiku si v týdnu povíme interně uvnitř týmu."

Milan Fortuník, trenér: "Zápas jsme dobře rozehráli, ale postupně se projevilo, že stále jsme schopní hrát naivně. Soupeři jsme vlastními chybami výhru velmi usnadnili. Z týmu cítím zdravou naštvanost na svůj výkon, který chvílemi hraničil až s panikou. A takhle se s Jihostrojem hrát nesmí. Jenom dobrými úseky v utkání celý zápas nevyhrajeme." 

Kladenští po porážce spadli z prvního na čtvrté místo za Budějovice, Liberec a Karlovarsko. S tím má Kladno stejně bodů, o bod méně mu schází na třetí Liberec a tři body ztrácí na Jihostroj.  V posledním kole základní části extraligy přivítá Kladno tým Odoleny Vody, Liberec hostí Ústí nad Labem a Jihostroj jede do Karlovarska.  

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí