Kladno porazilo Liberec ve třech setech a srovnalo stav série

Semifinálové boje jsou v plném proudu a i kladenská sportovní hala hostila druhý zápas play off. První zápas hraný na liberecké půdě ovládli domácí 3:1. Na kladenské palubovce zvítězili Středočeši a srovnali stav série na 1:1. Kladno – Liberec 3:0 (26, 25, 23).

Dukla měla lepší vstup do začátku utkání a ujala se vedení 4:1. Kladno se divokého nástupu nezaleklo a díky tvrdé smeči Hýského srovnalo na 7:7. Liberečtí se dostali do dvoubodového úprku, jenže domácí se tříbodovou sérií poprvé v zápase dostali do vedení. Do prvního TT šli opět s dvoubodovým vedením hosté. Díky Westovu esu vedl pak jeho tým 18:17. Oba týmy nedovolily soupeři odtrhnout se o více než jeden bod. To se povedlo Liberci po nedovolené tažené nahrávce Hýského. Tým z Podještědí si tak vybojoval dva setboly, přičemž nevyužil ani jeden a možnost získat první sadu mělo rázem Kladno. Středočeši využili čtvrtý setbol a ujali se vedení v zápase. 

Dvoubodového vedení se ve druhé sadě ujali Středočeši po vytlučených blocích Konečného (4:2). Po dvojdoteku Moníka byl stav ve druhém setu opět vyrovnaný (6:6). Severočeši zapnuli obrátky a dostali se do vedení 13:10. Trenéru Fortuníkovi skvěle vyšel tah, když poslal na podání Bouzu, který přesně trefil růžek hrací plochy a srovnal tak na průběžných 20:20. Díky přešlápnutí jednoho z hostujících hráčů získalo Kladno i sadu číslo dvě. 

Třetí set začali lépe domácí a kladenská hala narvaná k prasknutí byla ve varu. Kladno nebylo k zastavení a do prvního TT šlo za stavu 8:4. Hosté nechtěli odjet potupeni a několika body v řadě se vrátili do zápasu (11:10). Díky chybám Středočechů se hosté dostali do vedení 15:13 a hra měla rázem naprosto jiný charakter než na začátku setu. Po esu Leikepa vedl jeho tým 21:17. Kladno nechtělo jít do čtvrtého setu a pěti body v řadě se dostalo do vedení 22:21. Po Konečného smeči vyhráli Kladenští 3:0 a srovnali stav série na 1:1

Počet diváků: 1067

Domácí: West, Šulista, Sobotka, Konečný, Hýský, Zajíček; libero Moník. Střídali: Bouza, Blažek.

Hosté: Janouch, Správka, Veselý, Štokr, Kriško, Leikep; libero Kunc. Střídali: Indra, Staněk, Galabov.

- Voš -

  

lbvochozech

V ochozech tradičně hrála kapela 

lbzapas

 Zápas měl skvělou návštěvu. Klub navíc postavil do obou čel haly montované tribuny.


Počasí Kladno

Předpověď počasí