Míša Darsová přechází k volejbalistům

Populární kladenská fyzioterapeutka Míša Darsová po devíti letech mění sport. V dubnu se s ní rozloučili hokejoví Rytíři a v srpnu začne napravovat těla kladenských volejbalistů.

Co vás přivedlo k extraligovým vicemistrům?
Po mnoha sezonách mezi hokejisty jsem dostala chuť zkusit jiný sport. Shodou okolností mě oslovil trenér Milan Fortuník, a protože jsem volejbalistům už v minulosti pomáhala, s radostí jsem jeho nabídku přijala. K volejbalu mne to odjakživa táhne. Ostatně v minulosti jsem volejbal hrála za Kladno a Tuchlovice.

V čem nejvíce se z vašeho pohledu liší těla hokejistů a volejbalistů?
Hokejisté jsou svalově objemnější, volejbalisté proti nim výrazně vyšší. Nejvýraznější rozdíl na první pohled je v délce zad. Nedá se ale tvrdit, že práce na těle dlouhého volejbalisty je výrazně delší, než na těle svalnatého hokejisty (usmívá se). 

Které partie nejčastěji u těchto sportovců ošetřujete?
Hokejisty nejčastěji bolí partie bederní páteře a třísla, volejbalisty ramena, kotníky i kolena. Musím na jejich obhajobu říct, že na téhle úrovni o sebe hráči obou sportů pečují. Zajímají se o spoustu informací, aby zůstali v nejlepší kondici.

Máte pro sportovce nějakou základní radu?
Posilujte střed těla, břišní svaly a hluboký stabilizační systém. Používejte bosu či jakékoli vhodné stabilizační podložky. Nejen sportovci, ale každý člověk by na takové podložce měl každý týden aspoň chvilku postát. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí