Trojan pověsil kariéru na hever

Patřil do mládežnické reprezentace, poté s kladenským týmem vybojoval pohár i dvě stříbrné medaile na mistrovství republiky a hlavně - získal titul inženýra. Volejbalista Štěpán Trojan (24) se na začátku současné sezony rozhodl pověsit profesionální kariéru na hřebík, lépe řečeno na hever. Práce v rodinném autoservisu jej totiž naplno pohltila. 

Co bylo těžší - dostat se do sestavy kladenského áčka, nebo získat titul inženýra?
Těžší pro mě bylo dostat se do sestavy. Když současný klub v Kladně před třemi roky vznikl, měl jsem velkou výhodu, že z Kladna pocházím. Po nějakém čase, kdy do mužstva začaly přicházet hodně kvalitní hráči, jsem pochopitelně čím dál častěji zůstával mezi náhradníky, což chápu a respektuji, protože nejsem a ani se nepovažuji za nějaký velký volejbalový talent. Oproti tomu získat vysokoškolský titul bylo po mne mnohem snazší. Mám pocit, že školou jsem prošel bez větších potíží. 

Jak moc se vám ukončením kariéry a nástupem do firmy změnil život?
Změnil se mi samozřejmě podstatně, ovšem podle mých pocitů k lepšímu (směje se). Starám se o jeden firemní provoz, snažím se přitom zpříjemnit naší skvělé partě mechaniků práci i život v ní. Užívám si, že nemusím večery trávit na tréninku, nebo víkendy na zápasech. Užívám si volných dnů, kterých jsem do letošního léta po základní škole moc neměl. Sportovní kariéru si prodloužím v kladenském béčku, ale svého volného času si přitom zachovám co nejvíc. 

Přestanete se hýbat?
Nepřestal jsem a nepřestanu. Chodím cvičit, přes sezonu hraji beachvolejbal, čekají mě tréninky s béčkem. S ním chceme postoupit do první ligy, druhé nejvyšší soutěže. Těším se na volejbal, protože už nemusím, ale jenom můžu... 

Jan Murárik

trojanstepan

Štěpán (dole první zleva) získal s Kladnem Český pohár


Počasí Kladno

Předpověď počasí