Kladno čeká nejlepší extraliga

Nejkvalitnější extraliga za posledních deset let. Aspoň to tvrdí kladenští volejbalisté po turnaji v Hradci Králové, kde skončili na čtvrtém místě. Přitom na východ Čech odjeli už v nejsilnější sestavě včetně reprezentantů i zahraničních posil.

Jak bývá v českém volejbale zvykem, turnaje i zápasy v letní přípravě se hrají na dva sety. Možná je tedy i remíza 1:1. A právě několik takových remíz, například s Pražany nebo Odolenou Vodou, stálo za "neúspěchem" Kladenský orlů, kteří se kvůli nim nedostali v Hradci do finále, ale hráli pouze o třetí místo se svým sportovním "prokletím" Karlovarskem. V tomto duelu šlo již o dva vítězné sety a Kladno padlo 1:2. Turnaj vyhrála Odolena Voda.

"Za dva dny jsme sehráli celkem šestnáct setů s různými soupeři. Ukázaly nám samozřejmě naše nedostatky, ale hru našich kluků hodnotíme velice pozitivně. Střídali jsme skvělé momenty se syrovostí. S Karlovými Vary jsme hráli vyrovnanou partii, i když jim chyběla hvězda van Haarlem. V Hradci jsme viděli podstatnou část extraligy. Musím říct, že podle předváděné hry i posil v jednotlivých týmech půjde v nadcházejícím ročníku podle mého názoru o nejvyšší kvalitu volejbalu na českých palubovkách za posledních deset, možná patnáct let," řekl pro Vaše Kladno asistent trenéra Orlů Petr Klár. 

Kladenským orlům se naskytne šance vrátit Karlovarsku porážku tento pátek či sobou, kdy doma pořádají turnaj O pohár primátora Kladna.  

Jan Murárik

volejremizy

Jenom remízy zastavily Kladno na cestě do finále


Počasí Kladno

Předpověď počasí