Konečný ve Zlíně kladenské volejbalisty ještě neposílí

Kladenští orli v uplynulých dvou kolech vybojovali čtyři body, Zlínští jen jeden. Dnes se spolu utkají v Baťově městě (17.00) a favoritem duelu jsou hosté. 

Před dvěma roky prohrálo Kladno doma se Zlínem překvapivě hladce. Od té doby má volejbalové Kladno na svém kontě několik úspěchů, zatímco Zlínští patří k průměru extraligy. Orli v minulém kole zdolali velmi hladce Benátky nad Jizerou, Zlínští odvezli bod z Příbrami, kde už vedli 2:0 na sety... 

"Mám v hlavě pořád těch 0:3 v prvním kole před dvěma sezonami. Prohráli jsme doma a vůbec jsme si před utkáním něco takového nepřipouštěli. Pak jsme sice došli až do finále play off, ale porážka se Zlínem nám ukázala, že si dopředu nemůžeme být jistí bodovým ziskem. Zlín umí být hodně nepříjemný soupeř. Nicméně chceme vyhrát a domů přivézt tři body za výhru," říká trenér orlů Milan Fortuník.

Tomu stále do Kladna na tréninky z Plzně dojíždí vynikající univerzál David Konečný. Vyzařuje z něj osobnost a není pochyb, že tým jeho přítomnost povzbuzuje. "Naše dohoda pořád platí. ´Konec´ u nás nabírá formu, aby mohl naskočit v zahraničí pokud se mu naskytne zajímavé angažmá. A aby měl dobrou formu, musí hrát. Jestli to bude už příští týden doma proti Ostravě, to nevím," usmívá se kladenský kouč.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí