Orli dolétli do semifinále. V sobotu už v kádru s Baranovem?

Kladenský volejbal má po roce opět zastoupení ve finálové čtyřce Českého poháru. Čtvrtfinálový duel s příbramskými kocoury, které na jejich hřišti orli porazili 3:1, Kladno zvládlo a v Neratovicích odvetu vyhrálo 3:2.

Kladenští zvolili neratovickou halu v rámci propagace vrcholového volejbalu v místě, kde o něj začíná růst zájem veřejnosti. V pěkné prostorné hale ale s Příbramí poměrně rychle prohrávali 0:2 na sety a vypadalo to na vyřazení z poháru, podobně jako nedávno z evropského poháru ve Finsku, kde padli 0:3. 

Orli se vzpamatovali až v polovině třetí sady, v té době na jejich straně stálo i štěstí včetně několika sporných výroků sudích. Kladno snížilo a příbramské kocoury zlom v utkání rozhodil. Kladenští využili rozpoložení soupeře a protáhli utkání do zkráceného setu, jehož vývoj už měli pod kontrolou.

V turnaji Final Four, který se uskuteční za účasti klasické extraligové čtyřky Liberce, Karlovarska, Českých Budějovic a Kladna v Kutné Hoře, se orli střetnou 17. února nejprve s Karlovarskem, v případě výhry poté 18. února s lepším ze zbývající dvojice.  

V sobotu sehrají orli doma extraligový zápas s pražskými lvy (18.00). "Účko Baranov by už mělo za nás nastoupit. Vyrobené dresy se svojí jmenovkou má, registračku také, tak snad ho v pátek nikde na letišti nic nezdrží," říká kladenský kouč Milan Fortuník. 

Sestava Kladna: Vemič, Zajíček, Habr, Hýský, Sobotka, Marel, libero Moník (na střídačce čekali Wallisch, Blažek, Vostárek).

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí