Kutnou Horu čeká bitva kladenských techniků s bijci z Jihostroje

Po dvou letech má volejbalové Kladno opět na dosah Český pohár. Dnes večer (19.15) se před televizními kamerami České televize na kanále Sport utká o trofej s Jihostrojem České Budějovice. 

Volejbalový expert Vašeho Kladna a bývalý mistr ligy Luboš Maršoun včera v Kutné Hoře podle svých slov viděl dvě naprosto rozdílná semifinále. V tom prvním Jihostroj přehrál Liberec až v pátém zkráceném setu a předváděl silový volejbal. Kladno poté jasně vyřadilo Karlovarsko 3:1 na sety a podle Maršouna hrálo technicky. 

"Těžko říct, který styl dneska vyhraje. Finále může skončit jakýmkoli rozdílem. Jihostroj předváděl kvalitní přihrávku i nahrávku. Na liberu zahrál výborně bývalý reprezentant Kryštof a na nahrávce to Španělovi skvěle klapalo s Křesťanem. Velkou kvalitu mají i jejich středoví hráči. V tiebreaku ukázali sílu. Ze žádného pohledu to s nimi nebude jednoduché," doplnil kladenský kouč Milan Fortuník po dnešní polední přípravě.

A co si na své poradě před utkáním mohli říkat Jihočeši? "Že Kladno v semifinále překonalo svou klinickou smrt a možná se vzájemně upozorňují na náš servis. A docela dobře nám fungovala obrana. Závěr našeho utkání jsme téměř hráli k mé absolutní spokojenosti," uvedl "Forbes". 

-red-

Foto: Kladenští orli


Počasí Kladno

Předpověď počasí