Divadelníci pozvali veřejnost na zastupitelstvo

Včerejším setkáním s veřejností v Podprůhonu u Jedličků opět kladenští divadelníci upozornili na netransparentní jednání radnice při personální rošádě na postu jednatele společnosti Divadlo Kladno s .r .o. Slavnostní zahájení nové divadelní sezony jedenáctého září je v tuto chvíli zrušeno. Hru, která se zvrtla, totiž v jedné z hlavních rolí nemá kdo hrát!

Na dvoře domku u Jedličků se sešly desítky lidí, aby si poslechly nejen názory divadelníků, ale i produkci mnoha hudebníků. Na setkání divadelníci pozvali náměstka primátora Tomáše Kutila (Kladeňáci). Ten se písemně omluvil a k omluvě prý dodal, že politické uskupení Kladeňáci se od způsobu výběrového řízení, kterým byla na místo Jana Krafky posazena Irena Žantovská, distancovali na radě města. 

"Je škoda, že si nikdo z města nepřišel naše názory poslechnout před širší veřejností. Pořád doufáme v to, že nebudeme muset vstoupit do stávky, že s námi vedení města začne diskutovat. Podobné setkání plánujeme zorganizovat kolem desátého září na dvoře u náměstí Starosty Pavla. Blíže radnici, aby to za námi radní měli blíž. Rádi bychom, aby veřejnost přišla podpořit divadlo na zastupitelstvo města, které se má konat šestnáctého září," uvedl pro Vaše Kladno Tomáš Hron, herec a šéf divadelních odborů v Kladně. 

Ještě minulý týden se zdálo, že sezona začne podle již zveřejněného programu. Jan Krafka coby herec měl podepsat s jednatelkou divadla smlouvu o dohrání repríz v nové sezoně. K tomu podle našich informací nakonec nedošlo. Důvodem je podání dvou irelevantních trestních oznámení na Jana Krafku ze strany města, údajně inkognito, přes advokáta, který město zastupuje. Jan Krafka představuje jednu ze stěžejních postav inscenace Hra, která se zvrtla. Tím padá nejen představení jedenáctého září, ale také následné inscenace Umřít na rokenrol či Brouk v hlavě. První z repríz, kterou by mělo kladenské divadlo v nové sezoně uvést, je sedmnáctého září Žena v černém. 

Jan Murárik

jedliherce

Herce přišel podpořit kolega Petr Vondráček

jedlijarosl

Umělecký šéf Jaroslav Slánský a dramaturgyně divadla Kristýna Čepková přečetli prohlášení divadelníků


Počasí Kladno

Předpověď počasí