V areálu Montessori vystupují žáci v cirkuse

V kladenské základní škole Montessori stojí cirkus. Pozvalo ho vedení školy, aby do svého programu zapojil její žáky. Dnes i zítra je můžete vidět v akci na vlastní oči. 

Tahle bezmála týdenní akce začala stavěním šapitó, s kterým cirkusákům pomáhali rodiče žáků. Následovalo vystoupení pro obecenstvo Montessori a v dalších dnech se žáci všech ročníků zapojili do tvorby jednotlivých představení. Nalíčení a oblečeni v kostýmy se rázem promění například ve fakíry, kouzelníky, provazochodce, žongléry, klauny nebo ztvární černé divadlo. Od včerejška do soboty vystupují pro veřejnost. Dnes jejich představení začne v 17.00 hodin, v sobotu hrají dvakrát, v 10.00 a ve 14.00 hodin

"V cirkusu vystupují společně děti například od první do osmé třídy. Tím, že si nacvičily představení, se učí vzájemné spolupráci, utužují kolektiv. Noví žáci si na sebe rychleji navyknou a v neposlední řadě tímhle projektem sledujeme i osobnostní rozvoj dětí. Cirkus je součástí našich tradičních akcí, které pořádáme na počátku školního roku," uvedla vedoucí učitelka Zdeňka Čížková. 

Jan Murárik 

fakir

V týdnu vybraní žáci absolvovali například trénink na fakírské vystoupení

fakklauni

Klauni výstup zvládli na jedničku

faklezel

Fakír ležel na střepech

fakliceni

Líčení se nevyhnuli ani kluci

faknejvice

Nejvíc zmalovaní jsou klauni

fakrozpo

Rozpočítávání černého divadla

fakzachvili

Za chvíli jdeme žonglovat...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí