Ředitel ČSAD Kladno: Nástup jen předními dveřmi bude krok zpátky

S rozhodnutím městské rady nesouhlasí, ale respektuje ho. Ředitel největšího kladenského dopravce ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa považuje možný návrat k nastupování do autobusů jen předními dveřmi za nepraktické rozhodnutí. 

Kladenští radní na svém zasedání odhlasovali návrat k nastupování do autobusů v Kladně pouze předními dveřmi. Ovšem rozhodnutí je bez uvedení konkrétního data zahájení. Zatím se tedy do autobusových linek v Kladně může nastupovat dle poslední úpravy všemi dveřmi. V moderní dopravě běžnou praxi tak vedení města Kladna podle mnohých vrací omezením volné volby nástupu hluboko do minulosti. 

"Nástup všemi dveřmi dopravu zrychluje. Tímhle krokem nejenže cestujícím dopravu zpomalíme, ale ztížíme práci řidičům. Věřím, že rada města své rozhodnutí ještě přehodnotí," říká Ludomír Landa. Městská rada nyní ke svému rozhodnutí sbírá relevantní data! A protože nedokáže sbírání dat urychlit, množí se k tématu na sociálních sítích další komentáře. 

David K.: Přijde mi, ze se ruší vše, co bylo zavedeno bývalým vedením radnice. I kdyby to bylo cokoliv dobrého... to je špatně.

Jari J.: To je krok zpět!!! Takhle už to jezdí na h...o. Která moudrá hlava na to zase přišla? Oni už teď někteří řídiči se chovali jako ředitelé zeměkoule, někde otevřeli jen přední dveře, "půl hodiny" lustrovali jízdenku PID, atd. "Kladno město pro život v socialismu"!

Jiří T.:  Řešením je více revizorů, kteří si na sebe vydělají. Exekutoři budou mít taky kšeft. A kdo bude stále jezdit bez lístků a neplatit pokuty, tak sebrat dávky, nepomáhat příspěvkami na bydlení atd.

Ferda M.: To snad ani není myšleno vážně. Už za bolševika se nastupovalo všemi dveřmi. Nevím o jiném z 12 největších měst ČR, kde by toto nesmyslné opatření, nastupovat jen předními dveřmi, platilo! Prý nejsou takové tržby jako před zavedením nástupu předními dveřmi. Jednak je to dáno velkým počtem cestujících, kteří si pořídili pražskou Lítačku a potom na zbylé černé pasažéry je třeba si posvítit častějšími kontrolami a ne vracením tohoto nesmyslného opatření. Prostě Kladno vždy byla jen trochu větší vesnice a toto opatření to zase jen potvrzuje. Za mě osobně město určitě více nevybere. Opravdu nemám zájem stát na zastávce ve "štrůdlu" a čekat 5 minut na každé zastávce, než všichni nastoupí. Pojedu radši na kole nebo pěšky. A ostatní autem. Navrhuji raději celou MHD zrušit, tím město ušetří mnohem více a těm pár cestujícím, co ještě autobusy jezdí, se vyplatí zaplatit taxíka či nějakou sdílenou přepravní službu. A nefér je to i vůči řidičům. Už tak to nikdo nechce za ty peníze dělat. Zaměstnanci jsou přestárlí a přetížení a zase se jim přidávají další povinnosti. Nástup předními dveřmi lze uplatňovat v sídlech typu Hodní Dolní Lhota a ne v okresním městě, které je na 13. místě podle počtu obyvatel.

Anna G.: Nástup všemi dveřmi jsem já osobně přivítala a nevím, proč tomu tak nebylo již dávno předtím. Pevně doufám, že bude nástup všemi dveřmi zachován.

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí