V Kladně se opět koná mistrovství ve zdolávání překážek

Již tuto sobotu se uskuteční v Kladně otevřené mistrovství České republiky v extrémních překážkových závodech (OCR) dětí. První závodníci vyběhnou na trať zhruba v jednu hodinu odpoledne.

Mistrovství je určené všem dětem od pětiletých po dvanáctileté, které se rády hýbou pod širým nebem. Organizátoři pro ně opět připraví trať v centru města se startem a cílem na náměstí Starosty Pavla. Účastníci na ní budou muset překonat strach z výšek i odpor k bahnu. Ten se svojí firmou naváží Martin Brádka. „Tenhle překážkový sport jsme si u nás doma dávno zamilovali. Naši dceru k němu vedeme od malička. Rád se na závodě spolu s naší firmou podílím. I letos dodáme pro jednu z překážek bahno. To je vytvořené z prosívané hlíny, kterou zahrádkářům dodáváme, když potřebují zasypat vrchní vrstvu záhonu, a obyčejné vody. Tedy naprosto čistá záležitost,“ popisuje majitel Kladenského divadélka s proslulou restaurací. 

Stejně jako v předchozích letech na závodníky nečekají jen překážky, ale i spousta zábavy. „Každý rok se pro ně snažíme vymyslet něco nového. Udělat překážky, které nebudou tak složité, aby je nemohly dát i malé děti, ale zároveň, aby se u nich ty větší nenudily,“ říká organizátorka závodu a viceprezidentka OCRA CZ Veronika Preti. Možnost registrace a detailní informace o mistrovství najdete na stránkách www.ocra-cz.cz

 Deset nejlepších obdrží například poukázky v hodnotě 500 korun na konzumaci dobrot v restauraci U Černé Máry. „Dětem u nás nejvíc chutnají Burgery. Překvapilo by mě, kdyby závodníci u nás dávali hromadně přednost něčemu jinému,“ směje se provozovatel restaurace Stanislav Vácha. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí