Krajské kolo MISS sestřička má vítězky z Kladna

V prostorách Oblastní nemocnice Kladno se konalo krajské kolo soutěže MISS sestřička 2019. Zúčastnilo se jej celkem 18 soutěžících, které postoupily jako vítězky kol školních. Byly mezi nimi žákyně a studentky ze škol: SOŠ a SZŠ Benešov, SZŠ Beroun, SZŠ a VOŠZ Kladno, SZŠ a VOŠZ Kolín, SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav a SZŠ a VOŠZ Příbram.

Za doprovodu vyučujících soutěžily v pěti hlavních disciplínách. Patřily mezi ně situační video, během kterého prokazovaly úroveň schopností v oblasti komunikace s pacientem. Modelové situace – zde se účastnice snažily předvést co nejlepší úroveň péče o pacienta. Moderátorské pátrání v osobním životě soutěžících. Prezentace vhodné / nevhodné vnější úpravy zdravotní sestry. A nechyběla ani disciplína pro doprovázející pedagogy, ti například hádali 15 zakrytých předmětů a získávali tak body pro své týmy

Členové poroty, mezi které patřily hlavní sestra Oblastní nemocnice Kladno Mgr. Lenka Dohnalová, staniční sestra Bc. Eva Drahorádová a vrchní sestra chirurgie Bc. Dagmar Pudilová, pečlivě sledovaly výkony všech soutěžících a nakonec rozhodly o tom, že vítězkami se staly studentky Střední zdravotnické školy a VOŠZ Kladno Eva Školková a Jana Masařová. 

Všichni zúčastnění se shodli na tom, že soutěž přinesla žákyním a studentkám mnoho zajímavých zkušeností zejména při plnění jednotlivých výše uvedených disciplín a že měly možnost poznat své budoucí kolegyňky, které budou vykonávat sice náročné, ale krásné a potřebné povolání v oblasti zdravotnictví.

Mgr. Václav Vondrovský

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí