Ludomír Landa: Dopravu také letos zkomplikují uzavírky

Téměř před čtvrtstoletím se společnost ČSAD Kladno stala součástí integrované pražské dopravy. V současné době patří její autobusy k nejmodernějším pro přepravu cestujících v České republice. Co společnost čeká v novém roce, na to jsme se zeptali ředitele Ludomíra Landy.

Koncem loňského roku došlo na Kladensku a Rakovnicku k velké integraci autobusové dopravy, o kterou se také stará firma ČSAD Arriva Kladno. Co to pro vaši společnost znamená?
Sjednotili jsme příměstskou dopravu do systému Pražské integrované dopravy. V rámci té jsme poprvé vyjeli před třiadvaceti roky na lince 307. V současné době zajišťuje v této integrované dopravě provoz přes sto šedesát našich autobusů. Pro nás sjednocení znamená mimo jiné zjednodušení práce našich řidičů. Nemusejí už znát množství různých tarifů. Cestující může s jednou jízdenkou cestovat po Středočeském kraji. Pro ty, kdo s námi ještě nejezdí, tak v Praze si v našem autobusu koupíte například jednu přestupní jízdenku směr Beroun a z Berouna třeba dál do Příbrami. Cestování je oproti kupování samostatných jízdenek levnější.

Co čeká cestující s MHD Kladno v tomto roce?
Spousta dalších uzavírek komunikací a s nimi i objížďky, po kterých budou jezdit naše autobusu a s tím jsou spojené přesuny či rušení některých zastávek. V pondělí začne první z rekonstrukcí v ulici Železničářů. Linka městské dopravy 614 a dvě linky příměstské dopravy 630 a 324 pojedou po objízdné trase. Využijeme pro ně ulici Jaroslava Kociána. V regionu nás čeká pokračovaní rekonstrukce staré Karlovarky, silnice číslo 2/606. Na této trase pro nás nejbolestivější asi budou opravy mostů mezi Doksy a Velkou Dobrou a v Kamenných Žehrovicích. K tomu opět přibudou opravy povrchů silnic mezi Velkou Dobrou a Novým Strašecím. Jízdy se cestujícím prodlouží. Do konce letošního léta i pro nás stále platí objízdná trasa přes Poteplí kvůli opravě komunikace u Dědkova mlýna.

Je uzavírka silnice v ulici Železničářů jedinou větší dopravní komplikací letošního prvního půlroku v Kladně?
Další větší plánovanou uzavírkou je křižovatka ulic Milady Horákové a Vodárenské. Místo té současné vznikne kruhový objezd.

Chystáte letos přímo ve svých vozech další zlepšení komfortu cestování?
Na léto plánujeme nákup dalších moderních autobusů.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí