Napadení řidiči. Společnost ČSAD Kladno zvyšuje jejich bezpečnost

Největší autobusový dopravce na Kladensku hlásí hrozivá čísla: Za uplynulých čtyřicet dnů pět napadených šoférů na různých linkách!

Dva z nich museli vyhledat hospitalizaci, všichni podle vedení společnosti utrpěli psychickou újmu. „Průměrně jsme do loňských Vánoc řešili jedno napadení řidiče cestujícím za čtvrt roku. Od konce loňského roku do současnosti máme už pět případů!“ uvádí ředitel ČSAD Arriva Kladno Ludomír Landa.
Incidenty se odehrály v různých časech i místech. Většina má společný zásadní motiv – touha svézt se zadarmo. Odmítnutí pokaždé znamenalo okamžitý fyzický útok. V Motole dokonce s plynovou pistolí. Zatímco policisté tyto trestné činy šetří, přepravce ve svých vozech zvyšuje bezpečnost řidičů.
„Uzavíráme maximálním možným způsobem kabiny řidičů, montujeme do nich SOS tlačítka a vážně uvažujeme o tom, že řidiči v budoucnu absolvují kurz sebeobrany. Zabýváme se také možností snímat dění ve vozidlech kamerovým systémem. Což kvůli složitější legislativě není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát,“ dodává.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí