V Kladně visí nové jízdní řády. Praha v MHD zavádí opatření

V kladenské i pražské autobusové dopravě dochází k několika změnám.

Městská hromadná doprava (MHD) v Praze je kvůli hrozbě onemocnění způsobené koronavirem a odlivem turistů prý neobvykle komfortní. Podobné hlasy například včera zazněly i v Kladně. Například jednoho z nadšených cestujících dovezl poloprázdný autobus ze Slaného.
A další změny? Praha zrušila doplňkový prodej jízdenek v městských autobusech a na přívozech, v příměstských spojích doporučuje přechod pouze na bezhotovostní platby. Současně u městských autobusů dojde k uzavření předních dveří pro nástup či výstup cestujících. Provoz tramvají a metra zůstává ve stejném režimu i přes pokles poptávky stran cestujících. Ti se v současné době spíše než do MHD přesouvají do svých automobilů. Kladno úplné zrušení nástupu předními dveřmi zatím z technických důvodů provést nemůže.
„Drastický propad cestujících na našich linkách neevidujeme. Ubylo jen žáků. Kontakt cestujících s řidičem řešíme. Vyřešené to nemají ani v jiných městech. Ale máme ve všech vozech bezkontaktní čtečku karet, čímž omezujeme nutnost placení jízdenek hotově u řidiče,“ říká ředitel společnosti ČSAD MHD Arriva Kladno. Společnost vyvěsila po zastávkách nový jízdní, který platí do odvolání. Veškeré podrobné informace k dopravě na Kladensku i mezi Kladnem a Prahou naleznete na webových stránkách https://www.arriva.cz/cs/o-spolecnosti/dcerine-spolecnosti/csad-mhd-kladno.

Jan Murárik

jizd
Nový jízdní řád visí na zastávkách v takové podobě

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí