Dochází k omezení regionálních linek a ke změnám v pražské dopravě

Středočeský kraj po dohodě s Hlavním městem Prahou a dopravci ode dneška omezuje dopravních služby především v době zákazu vycházení z domova.

Denní provoz autobusových linek je převeden do částečného prázdninového režimu. V době zákazu vycházení odjedou poslední spoje dle příjezdu návazné dopravy, v některých případech jsou příměstské linky přivedeny k nočním tramvajovým linkám.

Metro, denní tramvaje a autobusy včetně příměstských linek ukončí svůj provoz mezi 22.00 a 22.30 hodin. Poslední metro na každé lince vyjíždí o dvě hodiny dříve než dosud. Na poslední spoje metra stále navazují poslední denní spoje povrchové dopravy.

Je zkrácen denní provoz i na příměstských autobusových linkách, které navazují na metro. S výjimkou linek 951 a 953 je zrušen provoz nočních příměstských linek. Na železnici se po 21. hodině prodlužuje interval na páteřních tratích z Prahy do Středočeského kraje (linky S1, S2+S22, S4, S7, S9) ze 30 na 60 minut. Popůlnoční rozjezd vlaků z Prahy je zachován.

Odjezdy posledních spojů metra z konečných
Linka A: Depo Hostivař: 22.01 | Nemocnice Motol: 22.01 hod.
Linka B: Zličín: 22.00 | Černý Most: 22.05 hod.
Linka C: Letňany: 22.04 | Háje: 22.04 hod.

Intervaly metra se ve špičkách prodlužují o 10 až 45 sekund, u tramvají v ranní špičce o 1 až 2 minuty, páteřní linky 9, 17 a 22, jezdí v jednotných intervalech 5 minut. Noční víkendový rozjezd vlaků z Prahy od 2.30 hodin zůstává zrušen včetně nočních spojů jedoucích po půlnoci ze Středočeského kraje do Prahy.

„Očekávám, že se jízdní řád tento týden vyladí. V Kladně přes všechna omezení a zákazy zajistíme příjezdy a odjezdy směnných provozů,“ říká Ludomír Landa, ředitel společnosti ČSAD MHD Kladno Arriva.

Všechna omezení jsou zanesena v internetových vyhledávačích jízdních řádů i na stránkách www.pid.cz a v mobilní aplikaci PID lítačka.
-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí