Nekrmte na Čabárně zvířata. Umírají!

Naučné středisko ekologické výchovy Čabárna se potýká s vážným problémem. Návštěvníci svou snahou nakrmit chovanou zvěř ji zabíjejí!

Minulý víkend pošly po odchodu některé z návštěv husy. V ohrožení byly vodní hlodavci, kteří od návštěvníků dostali mandarinky a není to tak dávno, co Středisko jen tak tak zachránilo po takovém krmení srnečku…
„Je nám velice líto, že někteří návštěvníci neumí dodržovat pravidla návštěvy naší stanice. Všude po areálu máme rozmístěné cedule s nápisy: NEKRMTE ZVÍŘATA. Mnohokrát se nám stalo, že jsme někoho přistihli, jak zvířata krmí. Ano, chutná jim, protože neumí rozlišit, co jim může uškodit. O tomto víkendu někdo krmil lupínky, plesnivým chlebem, měkkým toustovým chlebem a dokonce houskovým knedlíkem. "GRATULUJEME VÁM", zabili jste nám 4 chocholaté husy! Omlouváme se všem slušným návštěvníkům, ale ti, kterých se to týká, ať si tímto sáhnou do svědomí! Pokud chcete našim zvířatům přilepšit, nechte prosím krmení za branou u hmyzího hotelu a ošetřovatelé jej potom vhodně zvířatům rozdělí,“ zní memento z Čabárny.
Z komentářů na sociálních sítích jsme vybrali nejzajímavější:
M. L.: Tohle muže napadnout snad jen debila. Miluju tohle místo a moc rádi tam jezdíme.. jsem vděčná, že dceři mohu ukázat zvířata z takové blízkosti a nemusí je znát jen z knih.. díky takovýmhle hovadům se to brzy veřejnosti zavře.. 
M. P.: To je mi moc líto...a je to pořád dokola,všude se o tom píše,mluví a stejně...marné... Chuděrky husičky.
P. M.: Stranou toho, že by vůbec nikdo neměl krmit cizí zvířata...Nechápu jak si někdo může myslet, že plesnivý chleba je vhodný pro jakékoli zvíře.. Ať si to ti lidi snědí sami.
Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí