Další hostince v centru padly. Z těch nejznámějších Zanzibar...

Vlna drahých energií, vyšších nájmů, vysokých vstupů surovin, úbytek hostů. To je nejčastější argument při ukončení provozu hostinců.

V centru Kladna a jeho nejbližším okolí na konci starého a začátku nového roku jen namátkou skončily čtyři. O Al Ponte jsme psali v souvislosti s děkovnou řečí majitele, který se loučil s věrnými hosty. Je možné, že díky napojení na svůj penzion restaurační zařízení ještě vzkřísí.
Do restaurace, respektive nočního podniku Murphy, na konci pěší zóny se rovněž už nedostanete jinak, než jako její nový provozovatel. Na dveřích totiž visí oznámení majitele objektu o možném pronájmu. Když naše redakce sestavovala seriál o kladenském pohostinství, psali jsem v roce 2017 o tomto zařízení jako o restauraci s názvem Subway Station, před „stanicí metra“ se tam pokoušel rodilý Mexičan rozjet národní jídla své země. Vše zkrachovalo. Přitom Subway Station cílila šipkami i fotbálkem na mládež. O energetické krizi, drahých potravinách a covidu jsme v té době neměli ani ponětí...
Zřejmě nejslavnějším právě uzavřeným pohostinstvím je slavný Zanzibar. Otevřený a s velkou pompou provozovaný od roku 1995. Specialitou byly vyhlášené koktejly, později se k nim na chvíli přidala polední obědová menu. Teď je konec...
Směrem do starých Kročehlav ještě před pár týdny fungoval nonstop bar. V noci si v současné době sem už na drink či kávu nezajdete. Alespoň my jsme narazili na tmu uvnitř a zamčené dvaře. A tak po nedávném pádu asijské formy Starého Kladna to vypadá na řetězovou reakci konců kladenských hostinců. Který bude příště?

 

Jan Murárik

zanzivnitr
Ani hezký interiér nelákal v poslední době k posezení více hostů než hrstku

zzzanzivedle
V sousedství Zanzibaru bývala oblíbená jídelna...


Počasí Kladno

Předpověď počasí