V létě vyjede na Kladensku 27 nových autobusů na pohon CNG

Dopravní společnost ČSAD MHD Kladno a.s. uspěla s projektem na finanční podporu ve výši 163 mil. Kč pro nákup 27 autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn předloženým k výzvě č. 20 z programu IROP.

Do výběrového řízení na dodání autobusů se přihlásili dva uchazeči, vítězem se stala firma SOR. Nakoupeno bude 18 autobusů v solo provedení a 9 autobusů kloubových. Jedná se o plně nízkopodlažní vozidla, součástí je kompletní informační systém včetně wifi připojení. Autobusy budou vybaveny celovozovou klimatizací. Uvedení do provozu je plánováno na červenec. Nové autobusy budou nasazeny na příměstské linky objednávané krajem a obcemi v systémech SID a PID zejména v okolí Kladna a Prahy a v relacích mezi těmito městy.  

ČSAD MHD Kladno nákupem těchto autobusů naplňuje záměr výměny starých naftových autobusů za nové s výrazně menší emisní zátěží pro ovzduší v obsluhovaném regionu. Z celkového počtu 170 provozovaných autobusů je již v současné době 46 s pohonem CNG, po dodání 27 nových bude počet vozidel na alternativní pohon překračovat 40%. Nákup dalších 27 autobusů s pohonem na CNG, tentokrát do městské dopravy v Kladně, připravuje dopravce na první čtvrtletí roku 2018.

Ludomír Landa, ČSAD MHD Kladno a.s.


Počasí Kladno

Předpověď počasí