Pálení čarodějnic: dýmající pneumatiky a opilé slečny

Pálení čarodějnic, které proběhlo o víkendu, se obešlo bez větších problémů. Přesto kladenští strážníci museli několikrát zasahovat.

Byli přivoláni do ulice Fȕgnerova, kde si občané stěžovali na nepříjemný zápach. Když hlídka přijela na místo, zjistila, že do jednoho z ohňů někdo z přítomných přiložil i pneumatiku. Žena, která dohlížela na průběh pálení ohně, strážníkům sdělila, že měli na dvorku staré pneumatiky a chtěli využít situace a spálit je. Oheň přítomní uhasili a jednání ženy bylo předáno ke správnímu řízení.

Pomoc strážníků si vyžádala dívka, které se udělalo špatně. Čtrnáctiletá slečna byla vyzvána strážníky k dechové zkoušce. Ta potvrdila 0.99‰ alkoholu v dechu. Vzhledem k věku dívky byla na místo přivolána hlídky policie. Při druhé dechové zkoušce dívka nadýchala 1,07‰ alkoholu. Na místo byl přivolán lékař a dívka převezena do nemocnice. 

Další dvě nezletilé dívky pod vlivem alkoholu strážníci zjistili při kontrole dětského hřiště také ve Švermově. Jedna ze slečen vůbec s hlídkou nekomunikovala. Proto byla na místo přivolána lékařská pomoc a zároveň hlídka Policie České republiky. Obě patnáctileté dívky nadýchaly přes 1,48‰ alkoholu, a proto byly převezeny k lékařskému ošetření. 

- red -

Foto: MP Kladno

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí