Kladenská mapa kriminality je na světě. Podívejte se, co se kde děje

Dnes odstartoval projekt města Kladna a Policie České republiky, takzvaná „Mapa kriminality“, na webových stránkách www.bezpecnekladno.cz

Nový ředitel státní policie v Kladně působí tři měsíce a výsledky jeho působení  jsou patrné i po tak krátké době. Policistů v kladenských ulicích přibylo. Ať už v uniformách, v civilu, nebo v autech, kontrolující především v nočních hodinách řidiče i jejich vozy. Jen pro zajímavost, proti loňskému jaru v tom letošním klesly v Kladně krádeže vloupáním o téměř šedesát procent, majetkové činy celkem o třicet sedm procent a celková kriminalita zhruba o jedenáct procent. 

„Čísla jsou od začátku dubna do posledního května. U celkové kriminality jsou procenta zkreslená o nárůst řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu a drog, což souvisí s naší zvýšenou činností při silničních kontrolách. Loni se tomuto tak vysoká pozornost nevěnovala. Výrazný pokles krádeží těší, protože je to výsledek i práce našeho speciálního týmu,“ uvádí ředitel Jiří Fejfar. 

Policisté v Kladně své služby už plánují také podle vzniklé mapy kriminality. Tu každý občan otevře na www.bezpecnekladno.cz, což je webový i facebookový portál města Kladna, který je každý den aktualizován. V mapě policisté začnou do konce tohoto týdne také zveřejňovat místa a ulice, na kterých plánují měřit rychlost. „Občané díky téhle mapě dostanou aktuální informace o úrovni kriminality v Kladně, kde a jaké potenciální nebezpečí hrozí. Policie i ve spolupráci s městskou policí se na taková místa okamžitě zaměří,“ dodává Jiří Fejfar.

Jan Murárik

mapaplk

Plk. Jiří Fejfar si od mapy slibuje další snížení kriminality v Kladně


Počasí Kladno

Předpověď počasí