Malé Přítočno zprovozní až s kruhákem ve Velkém Přítočně!

Mezi Kladnem a silnicí R6, takzvanou Karlovarkou, projedete až v listopadu. Původní termín byl přitom stanoven na polovinu září. Ovšem v Malém Přítočně se generální oprava komunikace zkomplikovala. 

Ředitelství silnic a dálnic ČR, jako správce komunikace, vydalo v minulých dnech zdůvodnění prodloužení termínu. Stavba celkové opravy uvedeného úseku silnice č. I/61 byla přerušena v době od 23. 6. do 21. 8. 2017. Důvodem přerušení bylo zjištění nenormového uložení inženýrských sítí (vodovod, plyn, kabely), které bylo nutno po dohodě se správci sítí přeložit. Přerušení stavby zapříčinilo prodloužení původního termínu uzavírky do konce listopadu, předpokládané ukončení uzavírky je do 30. 11. 2017. Zhruba ve stejném termínu, tedy v listopadu, by ve Velkém Přítočně měli dát do provozu zbudovaný kruhový objezd na křižovatce u Jednoty. 

„Ve Velkém Přítočně se staví podle plánu, i když jsme také zjistili, že je to pod silnicí trochu jinak, než všichni odborníci předpokládali… Vzhledem k prodloužení termínu dokončení prací na komunikaci v sousedním Malém Přítočně jsme se spolu domluvili, že komunikace otevřeme současně. Kdybychom u nás dřív zprovoznili kruhový objezd, tak kamiony Malé Přítočno objedou přes naši obec na Dolany a zničí nám nedávno zrekonstruovanou silnici. Věřím, že tento důvod všichni občané obcí i všichni řidiči, které jsme tímto omezili, pochopí a ty dva měsíce spolu s námi vydrží,“ uvedl pro Vaše Kladno Jan Burger, starosta Velkého Přítočna.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí